5/5
פשוט תאילנד
החופשה שלכם מתחילה עכשיו!

אוכל רחוב תאילנדי

בין הדברים שתאילנד ידועה בהם תמצאו את המטבח התאילנדי המעולה אשר נחשב בעיניי רבים לאחד המטבחים הטובים ביותר בעולם, אם לא הטוב ביותר. תבלינים מיוחדים, טעמים חזקים והמון (המון) חריף הופכים את המטבח הזה למיוחד במינו ולראייה מנות הדגל המסורתיות שמככבות במסעדות אסיאתיות בעולם כולו, וכמובן אוכל הרחוב התאילנדי שאפשר למצוא במקומות רבים.

למרבה השמחה במהלך חופשתכם בתאילנד תוכלו ליהנות מהאוכל המצוין מבלי לחסוך בדבר שכן בתאילנד כמו בתאילנד המחירים לעתים זולים עד כדי גיחוך וארוחת מלכים במסעדה, אשר כוללת מנות פתיחה, מנה עיקרית, קינוח מושחת (או שניים), שייק פירות וגם בירה, יעלו ביחד עשירית ממה שהיו עולים בישראל. רק אל תתחילו לספור קלוריות, כן?

ובהתאם לשפע הקולינרי, כך גם צורות ההגשה בתאילנד הן רבות ומגוונות ובין אם אתם רוצים להתפנק במסעדות יוקרה או לשבוע במסעדת פועלים – בתאילנד יש הכל מהכל ובשפע. הנה רשימת המלצות על אוכל רחוב תאילנדי, מה שנקרא "לאכול בעמידה" – המזון המהיר והכל-כך טעים שמוגש בדוכני הרחוב, בשווקים ובדרכים בין הערים.

Thai street food

אוכל רחוב בתאילנד – לאכול בעמידה

זה נכון שמדובר בכיף גדול לשבת במסעדה ולהרגיש כמו מלך – מנות מתחלפות ושירות ללא דופי הופכים לתענוג של ממש אחרי שמקבלים חשבון זעום שמלווה בחיוך גדול למראה טיפ שמן שעבורנו הוא כלום ועבורם הוא הכל. אבל לחוויית האכילה בעמידה יש קסם משלה שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר.

דוכני הרחוב בתאילנד מאפשרים לכם להכיר את המטבח התאילנדי האמיתי, החריף, המהיר והלא מתנצל. תעמדו בתור כמו כולם ועוד תגידו על זה תודה (סמכו עלינו) – כי אם יש תור, סימן שמשהו ממש ממש טוב עומד להגיע. אתם מוכנים לקראתו?

אוכל הרחוב בתאילנד מתאפיין בטעמים חזקים וניחוחות דומיננטיים בגלל הגרילים הלוהטים עליהם מבושלות, מטוגנות או מאודות המנות המסורתיות. אופן הבישול הופך את המנות הללו לשונות בתכלית ממנות זהות לכאורה שתזמינו במסעדות המקומיות ועל  כן לא מומלץ לוותר על החוויה. בנוסף לטעמים החזקים, אם אוכל בתאילנד הוא דבר זול עד מאוד, אוכל הרחוב זול הרב יותר כך שממש בלי כסף תוכלו לאכול כמו מלכים וליהנות מסחורה טרייה ואיכותית.

אמנם ישנם דוכנים אשר מגישים מגוון רב של מנות אך מרבית הדוכנים המקומיים מתמחים במספר מאכלים בלבד וזאת על מנת לשמור על טריות חומרי הגלם. למשל – מנות אשר מבוססת על אטריות ספציפיות, סוג עוף או בשר מסוים וכדומה.

סוגי הדוכנים המוכרים ביותר הם דוכני אידוי המגישים מנות מאודות, בעיקר כאלה השאובות מהמטבח הסיני, דוכני גריל להם פלטות לוהטות מעלות עשן ומפיצות חום למרחקים, דוכני טיגון עמוק עם סירים גדולים מבעבעים, דוכנים "קפואים" להם פלטות קרות כקרח (בדרך כלל קינוחים) וגם דוכנים המגישים אוכל מוכן מראש.

מנות פופולאריות במטבח התאילנדי

פאד תאי – אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח התאילנדי אם לא הפופולארית ביותר ואף הגיעה אל מסעדות רבות בארץ הקודש בוורסיות שונות. אטריות אורז מטוגנות עם נבטים, ביצה ותוספות שונות בהתאם לבחירת הלקוח (עוף, טופו וכד').

סום טאם – סלט הפפאיה המפורסם המוגש עם צ'ילי, שום, עגבניות שרי, ציר דגים ועוד דברים טובים שכאלה שמעניקים לו טעם מושלם ומאוזן של חמצמצות, חריפות ויש שיזהו גם טעמים מתקתקים משהו.

נאה/קאי/מו יאנג – מנות אלו מוגשות בדרך כלל בדוכני גריל והן כוללות שיפודי בשר כלשהו, על פי רוב עוף או חזיר אך לעתים בקר. הטעמים הדומיננטיים במנה זו הם מתיקות המתקבלת בשל השימוש בסוכר דקלים וחריפות משימוש בצ'ילי.
ישנם גם דוכנים המגישים מנה דומה רק עם טוויסט אסייתי של רוטב בוטנים ובלילת תבלינים צהבהבה. מנה זו נקראת "סאטה" ומוטב לאכול אותה על פי המסורת עם מלפפון חמוץ בגרסה המקומית.

קוטיאו – אם אתם מתגעגעים הביתה, אין כמו מרק מנחם. אומנם זה לא מרק עוף אך הוא עשיר וחלומי ולגמרי עונה על ההגדרה של "העיקר הכוונה". קוטיאו הוא ציר מרק בבישול ארוך עם סוגי בשר שונים, אטריות ותוספות שונות.

קאו פאד – אורז מטוגן בווק לוהט עם ביצה טרופה, רוטב דגים ושאר תוספות – ירקות טריים, בשר, עוף ותבלינים חריפים. זו אחת המנות הקלות ביותר להכנה וגם אחת האהובות ביותר על התיירים. אפשר לבקש להחליף את רוטב הדגים בסויה, לוותר על הביצה ולהוסיף הרבה הרבה ירקות ולהנות ממנה טבעונית מצוינת.

לאמיצים יותר

המטבח התאילנדי ידוע גם בשל שילוב של מרכיבים שבעינינו נראים "לא שגרתיים", לרוב מטעמי כשרות כאלה ואחרים. למרבה השמחה בתאילנד יש הכל מהכל כך שגם מי ששומר על המטבח שלו נקי משרצים לא יתקשה למצוא מקומות כשרים לאכול בהם. עבור מי שדווקא רוצה להיתקל במאכלים מעניינים ומיוחדים, מדובר בגן עדן של ממש.

פלה מוק פינג – אם אתם מבחינים בעגלה שבקדמתה חוטי ברזל עליהם דיונונים מיובשים, התקרבו אליה. לבקשתכם יצלו אותם על פלטת גריל לוהטת ומעת לעת יזלפו עליהם רוטב צ'ילי מתוק-חריף, הרבה שום ועוד דברים טובים. לוקח שניה להתרגל לטעם אבל הוא הופך לממכר.

סאקו סאי מו – כדורי טפיוקה תפוחים ומאודים, מלאים בבשר חזיר קצוץ ופיקנטי, מתובל בתבלינים המקומיים ומאופיין בטעמים עשירים.

חרקים מטוגנים – ישנן כמה מנות תאילנדיות בהן תוכלו "ליהנות" (מילה קצת גדולה) מחרקים מטוגנים ושאר פרוקי רגליים – צרצרים, חגבים, נמלים, תולעי משי וגם שבלולי ענק. כולם מתובלים היטב ומטוגנים בשמן עמוק. למרות שמדובר במאכל מעורר סלידה עבור רבים, הטיגון והתבלון עושים את שלהם ובדרך כלל הטעם מזכיר צ'יפס פיקנטי… וגם המרקם.

מתוק לו מתוק לו

בל נפספס את הקינוחים המקומיים שבלי כל צל של ספק, הטובים ביותר שבהם הם אלו שמוכרים בדוכני הרחוב בגרושים בודדים.

בננה לוטי – הקינוח התאילנדי המפורסם ביותר אשר בכלל החל את דרכו כמאכל מן המטבח ההודי. זהו הקינוח הפופולארי ביותר והוא נעשה מבצק דק מטוגן בחמאה וממולא על פי רוב בבננה וסוכר מרוכז. תיירים רבים מוסיפים שוקולד, מנגו ותוספות שונות.

מנגו סטיקי רייס – קינוח נוסף הנחשב לפופולארי מאוד והאהוב ביותר דווקא על המקומיים אם כי גם מרבית התיירים מוצאים אותו נהדר לחיך. מצע אורז דביק ספוג בחלב קוקוס, עליו מונחות פיסות מנגו טריות ומתוקות עד מאוד. השילוב אולי נשמע מוזר אך מדובר בטעם אלוהי, לא פחות.

קאנום קרוק – מה שנראה לנו כמו "מיני פנקייקים" הן למעשה חביתיות קטנות ומתוקות עשויות בלילת טפיוקה וחלב קוקוס. יש למנה זו גם גרסה מלוחה אך הגרסה המתוקה, הכוללת רטבים מתוקים עם טוויסט מפתיע, מוצלחת בהרבה.

גלידת קוקוס – וגלידת באופן כללי. ישנם לא מעט דוכני רחוב להם פלטה קפואה עליה הם מכינים במיומנות רבה כדורי גלידה בשלל צבעים וטעמים. תהליך ההכנה נראה כמעט כמו מופע אמנותי שלא תוכלו לנתק ממנו את העיניים ולכל התענוג תוכלו להוסיף סירופ מתוק, בוטנים ופירות.

צ'או קוואי – אוהבים ג'לי? קבלו אותו בגרסה שחורה עם קרח גרוס וזילוף של סירופ סוכר מתוק וטעים. בנוסף להיותו של הקינוח קר, גם לג'לי המיוחד מייחסים סגולות מקררות – זהו ג'לי ממקור צמחי אשר משתמשים בו רבות גם ברפואה העממית.

בתאבון!

אז מה היה לנו עד עכשיו?

הזינו מספר טלפון ונעביר אתכם לוואטסאפ